Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η φετινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτή μας φέρνει αντιμέτωπους με σημαντικές προκλήσεις. Αρχικά η πανδημία και ακολούθως ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν πυροδοτήσει μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Δυστυχώς, τελικός αποδέκτης αυτών των αυξήσεων είναι ο καταναλωτής ο οποίος καλείται να επωμιστεί ένα δυσβάστακτο κόστος ιδίως σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης που είναι ζωτικής σημασίας για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουν ως στόχο να θέσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, στο επίκεντρο των εθνικών πολιτικών. Επιπλέον, επιδιώκεται μια ορθολογιστική αξιολόγηση της διαμορφωνόμενης κατάστασης και η χάραξη των καταλληλότερων εθνικών στρατηγικών για όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάκαμψη και εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας και του πολέμου.

Περαιτέρω, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με αφορμή την σημερινή ημέρα, καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν, να είναι προσεχτικοί στις αγορές τους και να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σημαντικό οι καταναλωτές να προγραμματίζουν τις αγορές τους σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητές τους.

Θα πρέπει επίσης να αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για κατάλληλη έρευνα αγοράς, η οποία θα τους βοηθήσει στον εντοπισμό των φθηνότερων και καταλληλότερων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Συστήνεται τέλος στους καταναλωτές, να μην κάνουν βιαστικές αγορές και μην παρασύρονται από ελκυστικές προσφορές και διαφημίσεις.


Για περισσότερες συμβουλές πατήστε εδώ.
Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις