Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Παρατηρητήρια Τιμών


Παρατηρητήριο Τιμών Προϊόντων και Υπηρεσιών Παραλίας 23-24/07/2015


Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το νέο Παρατηρητήριο Τιμών Τουριστικών Παραλιακών Περιοχών ημερομηνίας 23 -24/07/2015, το οποίο περιλαμβάνει λιανικές τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών παραλίας σε τουριστικές παραλιακές περιοχές. Η έρευνα διεξήχθηκε σε υποστατικά διαφόρων τύπων όπως περίπτερα, μικρές υπεραγορές, συνοικιακά και παραλιακά καφεστιατόρια (snack bars) καθώς και σε οργανωμένες παραλίες.

Το Παρατηρητήριο Τιμών αφορά 123 Παραλιακά Υποστατικά και 53 χώρους παροχής υπηρεσιών παραλίας στις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου (περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας) και περιλαμβάνει 40 βασικά καταναλωτικά προϊόντα και 2 υπηρεσίες παραλίας. Σημειώνεται ότι τα προϊόντα καταχωρούνται με την εμπορική τους επωνυμία.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου ανοίξτε τα πιο κάτω αρχεία.Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat1-Ανακοίνωση--Παρατηρητήριο Τιμών Προϊόντων και Υπηρεσιών Παραλίας 23072015.pdf
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Excel2-Παρατηρητήριο Τιμών Προϊόντων και Υπηρεσιών Παραλίας 23-24072015.xls
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Excel3-Στατιστικές 2014-2015-Παρατηρητήριο Τιμών Προϊόντων και Υπηρεσιών Παραλίας.xls

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις