Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Ιστοσελίδα στην Ινδία παρουσιάζεται ως η πραγματική ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου


H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) θα ήθελε να επισύρει την προσοχή του κοινού ότι, όπως έχει περιέλθει στην αντίληψή της, η ιστοσελίδα της έχει αντιγραφεί παράνομα από άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, με αποτέλεσμα να προσομοιάζει με αυτήν της ΕΚΚ.

Η διεύθυνση της κεντρικής ιστοσελίδας της ΕΚΚ είναι https://www.cysec.gov.cy, ενώ της ιστοσελίδας που αντιγράφει παράνομα αυτήν της ΕΚΚ είναι https://cysecgov.com/. Πρόκειται για ιστοσελίδα απάτη και καμία σχέση έχει με την ΕΚΚ. Επίσης, ένα άλλο διακριτικό είναι ότι στην ιστοσελίδα που αντιγράφει παράνομα αυτήν της ΕΚΚ όλες οι ανακοινώσεις είναι μόνο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Η πραγματική ιστοσελίδα της ΕΚΚ έχει ανακοινώσεις μέχρι αυτόν τον μήνα, Αύγουστο 2021.

Ως εκ τούτου, προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να βεβαιώνεται ότι συνδέεται με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΚ και ειδικά στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνουν πληρωμές για σκοπούς εξετάσεων ή άλλους μέσω JCC, καθώς επίσης και για τις αδειοδοτημένες οντότητες που βρίσκονται κάτω από την εποπτεία της ΕΚΚ.

Η ΕΚΚ προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες διασφάλισης των έννομων συμφερόντων της.
Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Διαδικτυακές Αγορές

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Φουσκωτές πισίνες

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις