Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, στo πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση κατά την οποία έγινε η απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ενώ έγινε παράλληλα έκθεση των έργων των παιδιών. Ο διαγωνισμός "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" διοργανώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στόχος του ήταν η ενημέρωση, αλλά και ο προβληματισμός των μαθητών μας για τα θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή ο Κύπριος καταναλωτής.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 326 μαθητές από 40 σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σε παγκύπρια κλίμακα. Οι μαθητές κατασκεύασαν ζωγραφιές ή μικρής διάρκειας βίντεο τα οποία τέθηκαν σε ανοικτή ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

Δημοτική Εκπαίδευση:
1ο Βραβείο: Ελεάνα Σάββα, Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας
2ο Βραβείο: Αντρεάνα Παλμύρη, Α' Δημοτικό Παλαιομετόχου
3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Παφίτης, Β' Δημοτικό Σχολείο Λατσιών

Μέση Εκπαίδευση:
1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Λατσιών
2ο Βραβείο: Σχολή Φόρουμ
3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού

Στον χαιρετισμό του, ο Αν. Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή,
κ. Χαράλαμπος Ρούσος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια από τις κυριότερες στρατηγικές επιδιώξεις της Υπηρεσίας είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τα δικαιώματά τους, για τους τρόπους διεκδίκησής τους και κατ΄ επέκταση η ανάπτυξη ορθής καταναλωτικής συνείδησης και κουλτούρας. Η επιδίωξη αυτή υλοποιείται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η προσέγγιση και ενημέρωση των «νεαρών» καταναλωτών, δηλ. των μαθητών της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, αλλά και των ιδίων των εκπαιδευτικών, σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών.Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Διαδικτυακές Αγορές

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Φουσκωτές πισίνες

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις