Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Αποτελέσματα Εκστρατείας Ελέγχου Αποκριάτικων Παιχνιδιών και Στολών Αμφίεσης


Επικίνδυνα αποκριάτικα προϊόντα

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τις Απόκριες και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, πραγματοποίησε εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα αποκριάτικα παιχνίδια και τις στολές αμφίεσης.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 87 καταστήματα λιανικής πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Σε 29 περιπτώσεις εντοπίστηκαν αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 16 περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν προφορικές οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες.

Για να δείτε τα προϊόντα που έχουν αποσυρθεί από την αγορά πατήστε εδώ.

Με την ευκαιρία αυτή, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα ήθελε να ευχηθεί σε όλους να έχουν ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και ασφαλές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και να συστήσει στους καταναλωτές όπως:
  • Ελέγχουν προσεχτικά τις αποκριάτικες παιδικές στολές και αξεσουάρ πριν από τη χρήση τους και να τα απομακρύνουν από τα παιδιά όταν αντιληφθούν ότι εμπεριέχουν κινδύνους.
  • Διαβάζουν και εφαρμόζουν τις οδηγίες και προειδοποιήσεις του κατασκευαστή, που βρίσκονται πάνω στα προϊόντα.
  • Χρησιμοποιούν σωστά τα διάφορα προϊόντα και μόνο για τους σκοπούς τους οποίους προορίζονται.
  • Η χρήση των σπρέι πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα τους.
  • Μην χρησιμοποιούν τους χαρταετούς κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Τέλος υπενθυμίζονται οι καταναλωτές ότι στην ιστοσελίδα μας είναι διαθέσιμο αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που συνδέονται με την αγορά και χρήση παιδικών παιχνιδιών.Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑποκριάτικες Στολές Αμφίεσης κ Αξεσουάρ που αποσύρθηκαν.pdf

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις