Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Εκστρατεία Ελέγχου Αποκριάτικων Παιχνιδιών και Στολών Αμφίεσης


Επικίνδυνα και ακατάλληλα αποκριάτικα προϊόντα
Ενόψει των εκδηλώσεων για τις Απόκριες και με στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα αποκριάτικα παιχνίδια και τις στολές αμφίεσης, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 29/1/2018 - 16/2/2018 και κατά τη διάρκεια της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων λιανικής πώλησης παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων προϊόντων. Επίσης, κατά την εκστρατεία θα ληφθούν από την αγορά 15 δείγματα στολών αμφίεσης, οι οποίες θα υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο ευφλεκτότητας για να διαφανεί κατά πόσο συμμορφώνονται με τις σχετικές απαιτήσεις ασφάλειας. Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει επίσης, ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Περαιτέρω σημειώνεται, ότι η ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) περιέχει αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που συνδέονται με την αγορά και χρήση παιδικών παιχνιδιών. Στο ενημερωτικό αυτό υλικό, περιλαμβάνεται το έντυπο «Ασφάλεια παιδικών παιχνιδιών» το οποίο περιέχει βασικές συμβουλές στους καταναλωτές σε σχέση με την ασφάλεια των παιδικών παιχνιδιών, καθώς και το ενημερωτικό έντυπο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα» το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών τους.

Τέλος, η Υπηρεσία επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα ακατάλληλα αποκριάτικα προϊόντα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί ως επικίνδυνα στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα (GRAS-RAPEX), τα τελευταία δύο χρόνια. Τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν μάσκες, περούκες, στολές αμφίεσης κ.α., κρίθηκαν επικίνδυνα λόγω της υψηλής ευφλεκτότητας του υλικού που είναι κατασκευασμένα, της ύπαρξης μικρών αντικειμένων και μικρών μπαταριών που αποσπούνται εύκολα κλπ.

Για να δείτε τα αποκριάτικα προϊόντα που έχουν κριθεί ως επικίνδυνα και ακατάλληλα τα τελευταία δύο χρόνια πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:
  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑκατάλληλα αποκριάτικα προϊόντα 2016-2017.pdf

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις