Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Χρυσό Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ για το 2021 σε κυπριακή εταιρεία


Ευρωπαϊκή διάκριση για την κυπριακή εταιρεία SAFE. T. FIRST POOL SAFETY LTD, καθώς βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το «χρυσό βραβείο» Ασφάλειας Προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021 για την προστασία της ασφάλειας ευάλωτων ομάδων καταναλωτών, στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το βραβείο, δόθηκε στην κυπριακή εταιρεία SAFE. T. FIRST POOL SAFETY LTD για την προώθηση της ασφάλειας στην πισίνα με μια σειρά από προσιτές, ασφαλείς και εύχρηστες περιφράξεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των καταναλωτών, έχει εγκαινιάσει από το 2019 ένα νέο θεσμό, ήτοι το «Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων».

Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιβραβεύει επιχειρήσεις που καινοτομούν και επενδύουν για να κάνουν ασφαλέστερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και γίνονται παράδειγμα που μπορεί να εμπνεύσει και άλλους. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, οι οποίες είναι αφοσιωμένες στην αριστεία στον εν λόγω τομέα, και το υπό αναφορά Βραβείο, πέραν της προβολής των εταιρειών, επιδιώκει επίσης την αφύπνιση των καταναλωτών για θέματα ασφάλειας προϊόντων, ενθαρρύνοντας τους για τις πιο συνειδητές επιλογές αγοράς προϊόντων .

Το βραβείο κατά τη δεύτερη χρονιά απονομής του ήταν ανοικτό σε επιχειρήσεις από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και επικεντρώθηκε σε δύο πτυχές: την προστασία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των νέων τεχνολογιών, με ξεχωριστά βραβεία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και μεγάλες εταιρείες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τίμησε έντεκα ευρωπαϊκές εταιρείες από οκτώ διαφορετικές χώρες με το βραβείο ασφάλειας προϊόντων της ΕΕ 2021 για τις καινοτομίες και τις επενδύσεις τους στην προστασία των καταναλωτών. Οι νικητές του Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων 2021 είναι:


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΜΜΕ
ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: SAFE.T.FIRST POOL SAFETY LTD (Κύπρος), για την προώθηση της ασφάλειας στην πισίνα με μια σειρά από προσιτές, ασφαλείς και εύχρηστες περιφράξεις.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: ONANOFF EUROPE BV (Ολλανδία), για την προστασία των αυτιών των νεαρών με καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας των ακουστικών και εκπαίδευση πάνω στις ασφαλείς συνήθειες ακρόασης.

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: BESAFE (Νορβηγία), γιατί έχει καταστήσει τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ακόμη πιο ασφαλή με ένα έξυπνο και απλό σύστημα σύσφιξης της ζώνης.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: IKEA OF SWEDEN AB (Σουηδία), για μια αποκλειστική γκάμα προσιτών οικιακών προϊόντων για την υποστήριξη της ασφάλειας των ευάλωτων καταναλωτών.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: MAXI-COSI - DOREL JUVENILE (Ολλανδία), για τον συνδυασμό της ασφάλειας ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου με την διευκόλυνση του μεταφορέα.

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TAMPAX - PROCTER & GAMBLE (Γαλλία), για τα καινοτόμα προϊόντα και εκστρατείες εκπαίδευσης που προωθούν την ασφαλή χρήση ταμπόν από νέους εφήβους.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TERRAINQ SOLUTIONS (Γερμανία), για τη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων στις διαδικτυακές αγορές μέσω ενός συστήματος που ελέγχει αυτόματα την τεχνική τεκμηρίωση.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: SPREAD & COLE (Γαλλία), για την δημιουργία συνεργατικής πλατφόρμας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της αφαίρεση επικίνδυνων προϊόντων.

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: LUDO PLAYGROUNDS (Ελλάδα), γιατί έχει καταστήσει τις παιδικές χαρές πιο ασφαλείς με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας που εντοπίζει ζητήματα ασφαλείας.


ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TEM (Ιταλία), για την ενθάρρυνση της ασφαλούς και πράσινης κινητικότητας με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας προειδοποίησης σύγκρουσης στα eScooters.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: POSITEC (Γερμανία), γιατί έχει καταστήσει τα αυτοματοποιημένα χορτοκοπτικά ασφαλέστερα για παιδιά και ζώα μέσω μιας έξυπνης και πρωτοποριακής τεχνολογίας.
Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις