Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Επίπεδο τιμών καυσίμων πριν και μετά την εφαρμογή του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 353/2018 αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έχοντας ως γνώμονα τη διαφάνεια και την ορθή και πλήρη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, προχωρεί στη δημοσίευση των τιμών των προϊόντων πετρελαιοειδών που ισχύουν, ανά πρατήριο, σήμερα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018 (Κ.Δ.Π. 353/2018), μειώνεται ο φόρος κατανάλωσης κατά 5 σεντ το λίτρο για τα ακόλουθα πετρελαιοειδή: Βενζίνη 95 οκτανίων, Βενζίνη 98 οκτανίων, Πετρέλαιο Κίνησης, Πετρέλαιο Θέρμανσης και Κηροζίνη.

Ως εκ τούτου, από την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, οι λιανικές τιμές στα πρατήρια καυσίμων για τα πιο πάνω προϊόντα θα πρέπει να είναι μειωμένες τουλάχιστο κατά 6 σεντ (φόρος κατανάλωσης και ανάλογος ΦΠΑ) από τις τιμές που ισχύουν σήμερα και παρουσιάζονται στον πίνακα που ετοίμασε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Περαιτέρω, προτρέπεται το καταναλωτικό κοινό όπως συμβουλεύεται το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων, το οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία, για τις τιμές πώλησης σε πραγματικό χρόνο που ισχύουν στα πρατήρια πετρελαιοειδών παγκύπρια.Κατεβάστε το αρχείο τύπου ExcelΤιμές_Καυσίμων_17122018.xlsx

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις