Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Ενημερωτική Ημερίδα: «Δυναμική και εξελίξεις στο δίκαιο του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή», Πέμπτη, 13/12/2018, 9:30 π.μ.


Εκδήλωση για θέματα ανταγωνισμού

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού διοργάνωσαν από κοινού την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών (Γωνία Μιχαήλ Καραολή & Γρηγόρη Αυξεντίου, 1439 Λευκωσία), ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Δυναμική και εξελίξεις στο δίκαιο του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για τις νέες νομοθετικές εξελίξεις στο δίκαιο του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στην ημερίδα αναλύθηκε η αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτικών του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή και παρουσιάστηκε η νέα Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου αναφορικά με την ενδυνάμωση των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Επίσης, έγινε παρουσίαση του νομικού πλαισίου που θεσπίζει τις διαδικασίες αποζημιώσεων προσώπων που έχουν υποστεί ζημία από παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού και επεξηγηθηκε ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία του καταναλωτή στην Κύπρο.

Επισυνάπτεται η ομιλία του Αν. Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή με θέμα: «Αλληλεπίδραση της πολιτικής ανταγωνισμού με την πολιτική προστασίας του καταναλωτή».


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωσηΚατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΠρόγραμμα Ημερίδας.pdf
Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΟμιλία_Αν_Διευθυντή_Υπηρεσίας_Προστασίας_Καταναλωτή.pdf

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις