Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Μαθητικός Διαγωνισμός «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ONLINE»


Μαθητικός Διαγωνισμός

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό με στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη ορθής καταναλωτικής συνείδησης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ONLINE» και αποσκοπεί να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το διαδίκτυο στους καταναλωτές, αλλά και τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί.

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κύπρο, καλούνται, ατομικά ή σε ομάδες, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το διαγωνισμό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψη και τις ιδέες τους δημιουργικά.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε μαθητές Δημοτικών σχολείων όσο και σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ως ακολούθως:
  • Διαγωνισμός για μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης (τάξεις Ε’ και ΣΤ’): διαγωνισμός ζωγραφικής, ατομική εργασία.
  • Διαγωνισμός για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές): δημιουργία βίντεο, ατομική ή ομαδική εργασία (μέχρι 10 μαθητές ανά ομάδα).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή, η οποία θα διοργανωθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή τον Μάρτιο 2018.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων, θα πραγματοποιήσει διαλέξεις επιμόρφωσης των μαθητών για καταναλωτικά θέματα, αλλά και ειδικότερα για τη χρήση του διαδικτύου από τους καταναλωτές.

Περισσότερες πληροφορίες, έντυπα συμμετοχής, καθώς και πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία ανάδειξης των νικητών και τα σχετικά έπαθλα, διατίθενται εδώ.
Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις