Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Ενημερωτική Εκστρατεία με τίτλο "Μικρές Μπαταρίες: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανακοινώνει τη διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο "Μικρές Μπαταρίες: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις", κατά την περίοδο 28/9/2022 έως 11/10/2022.

Οι μικρές στρογγυλές μπαταρίες «μπαταρίες – κουμπιά» (button batteries ή button cell batteries), χρησιμοποιούνται σε έναν αυξανόμενο αριθμό μικρών ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων όπως παιχνίδια, αριθμομηχανές, συσκευές τηλεχειρισμού, τηλεκοντρόλ, βοηθήματα ακοής, ζυγαριές μπάνιου ή κουζίνας, φώτα ανάγνωσης, κεριά χωρίς φλόγα καθώς και βιβλία με ομιλίες ή τραγούδια και ευχετήριες κάρτες.

Οι εν λόγω συσκευές βρίσκονται συχνά στο σπίτι σε μέρη προσιτά στα μικρά παιδιά. Σε πολλές από αυτές τις συσκευές, ο χώρος υποδοχής/τοποθέτησης της μπαταρίας είναι εύκολο να ανοίξει και έτσι να έχουν πρόσβαση στις μπαταρίες τα παιδιά. Περιστατικά ακούσιας κατάποσης μπαταριών από μικρά παιδιά έχουν οδηγήσει παγκοσμίως σε χιλιάδες αναφορές τραυματισμών.

Μην αγνοείτε τους κινδύνους, προφυλάξτε τα παιδιά σας. Δείτε τις συμβουλές μας στο ενημερωτικό έντυπο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobatbatteries_info.pdf

Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις