Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Ανακοινώσεις


Διαδικτυακή συζήτηση: Είσαι καταναλωτής – Έχεις δικαιώματα


O ρόλος του καταναλωτή στην ελεύθερη οικονομία είναι καθοριστικός. Κάθε φορά που επιλέγει ένα προϊόν ή υπηρεσία, ο κάθε καταναλωτής μπορεί να επηρεάσει τις τιμές, την ποιότητα, τους όρους και το περιβάλλον αγοράς. Εκτός από αυτόν τον καθοριστικό ρόλο στην αγορά, οι καταναλωτές πρέπει να προστατεύονται από κανονισμούς και διαδικασίες, που θωρακίζουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους και οικοδομούν και ενισχύουν την εμπιστοσύνη τους ως προς την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών.

Εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, στις 19:00. Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω των σελίδων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, των Κέντρων Πληροφόρησης Νέων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στο Facebook.

Σκοπός της διαδικτυακής συζήτησης είναι η ενίσχυση της πληροφόρησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης του κοινού, για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας όπου το ποσοστό των αγορών διαδικτυακά έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στη συζήτηση θα δοθούν συμβουλές στη βάση του 10-λογου των βασικών καταναλωτικών δικαιωμάτων, όπως κατοχυρώνονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα δοθούν πληροφορίες και συμβουλές για τις διαδικτυακές αγορές.

Στην εν λόγω συζήτηση θα συμμετάσχουν η κα. Στυλιανίδου Αναστασία – Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή στην Κύπρο και η κα. Θωίδη Άντρια - Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή. Συντονίζει η Έλενα Καλλή, Λειτουργός Νεολαίας του ΟΝΕΚ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης των 10 βασικά καταναλωτικών δικαιωμάτων, μέσω της σελίδας μας στο facebook.
Μικρές Μπαταρίες

Διαδικτυακές Αγορές

Εγγυήσεις και ελαττωματικά προϊόντα

Αναγραφή Τιμών

Συμμόρφωση Προϊόντων - Καθήκοντα Οικονομικών Φορέων

Λογαριασμοί Πληρωμών

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις